
Zoe Argelaguet, Carla Comino, Neus Feixas
Ciències Socials, MEP

Aprenem a cuidar el nostre planeta?
Sostenibilitat: ús sostenible de l’entorn

INTRODUCCIÓ
L’educació en la primera infància és fonamental pel desenvolupament integral de l’infant. Concretament, treballar la sostenibilitat promou la participació dels infants en el seu entorn i els ajuda a “Desenvolupar un sentiment efectiu de participació en una comunitat que ho permet” (Bruner, 1996, pàg. 76). La implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que consten a l'agenda 2030, no depenen únicament del govern, ja que la ciutadania també té un paper fonamental. Per aquest motiu, és indispensable la conscienciació i el treball des de les institucions educatives, perquè els infants esdevinguin responsables i respectuosos amb el medi ambient.
Justificació de la proposta
Per adoptar una consciència ambiental, és essencial treballar la sostenibilitat des d’edats primerenques per prendre consciència de l’impacte mediambiental i de la importància de respectar l’entorn mitjançant hàbits sostenibles.
Aquesta temàtica està relacionada amb diversos objectius de desenvolupament sostenible. En concret, es treballen els ODS 12 i 13, que es basen en l’adopció de mesures urgents per combatre el canvi climàtic i la importància de dur a terme plans de consum i producció responsable.
Des de les escoles és imprescindible treballar l’ètica, la solidaritat i l’ecologia per tal que els infants esdevinguin consumidors responsables, sempre procurant que les decisions de compra tinguin el menor impacte ambiental possible.
Així mateix, per treballar i consolidar els hàbits sostenibles ens centrem en la regla de les tres erres (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). Aquesta regla, és imprescindible per reduir la brossa generada tenint cura del medi ambient mitjançant la reducció d’escombraries, l’estalvi i el consum responsable.
"STORYTELLING CANVI CLIMÀTIC"

Zoe Argelaguet, Carla Comino, Neus Feixas - Ciències Socials, MEP